Tekst: Matprat.no
Foto: Sara Johannessen

100 g pasta penne eller annen kald, kokt pasta
200 g ferdigstekt kyllingkjøtt
0,5 stk grønn paprika
2 stk vårløk
0,25 stk agurk
1 stk eple
0,5 pose frisk spinat
1 stk lime eller sitron
0,5 dl olivenolje
4 stilker frisk timian eller andre friske urter

Slik gjør du:

Skjær paprika, vårløk, agurk og eple i små biter. Legg det på et fat eller i en bolle sammen med spinatblader og kald pasta.

Plukk kyllingkjøttet fra hverandre i små biter og bland i salaten. Du kan gjerne bruke kyllingrester. Dette er en super rett for restemat. Ta det du har tilgjengelig.

Del lime eller sitron i to og klem saften over salaten. Drypp over olivenolje og dryss over hakket timian. Bland lett og krydre med salt og pepper til slutt

Viktige næringsstoffer

Det er mulig å lage mat som både gjør godt og smaker godt. Ifølge ernæringseksperter er det viktig med et variert kosthold. Kroppen trenger næring og energi til å håndtere sykdom og smerte. Her er viktige næringsstoffer du trenger:

  • Vitaminer, mineraler og fiber: Frukt,bær og grønnsaker
  • Proteiner, vitaminer og mineraler: Fisk, kjøtt, egg, belgvekster, nøtter og linser
  • Karbohydrater, proteiner og fiberBrød, pasta, ris, frø, grøt og frokostblandinger
  • Proteiner, fett, vitaminer og mineralerMelk og andre meieriproduktersom ost, smør og yoghurt

    Se flere fristende og sunne oppskrifter i Athene nr. 3