Hamarregionen er et av landets mest fruktbare jordbruksområder. Det er derfor bare naturlig at området har en rik historie. Stikk innom en gårdsbutikk eller to i det bølgende kulturlandskapet. Storgårdene her har gjerne historie helt tilbake til vikingtiden. Besøk Domkirkeodden, der Europas største glasskonstruksjon beskytter ruinene av den 950 år gamle Hamardomen.

Dag 1 Tirsdag Kl 08.30 Avreise fra Haugesund over Hardangervidda østover til Mjøstraktene i moderne komfortabel turbuss. Vi har med en matpakke fra et lokalt bakeri og vi sørger for god kaffe Om bord. Felles lunsj underveis og velkomst middag på hotellets restaurant. Innsjekk på Thon Partner hotell i Hamar hvor vi bor i 3 netter.

Dag 2 Onsdag UT PÅ TUR!
I dag blir med det tur DS Skibladner! Vi seiler fra Hamar til Lillehammer. Å seile på Mjøsa med verdens eldste operative hjuldamper «Skibladner» er en opplevelse. På «Mjøsas Hvite Svane» kan du nyte laks og jordbær, mens båten sklir elegant forbi kulturlandskapet på Norges største innsjø. Det er spennende for både små og store å oppleve alt fra dampmaskinen til skovlhjulet. «Skibladner» er i tillegg til å være en stor attraksjon på sommeren, et nasjonalt og internasjonalt kulturhistorisk minne. Laks & Jordbær serveres om bord. Ved ankomst Lillehammer blir det tid til fri disposisjon. Felles middag på hotellets restaurant.


Dag 3 Torsdag
Etter en god hotellfrokost besøker vi Prøysenhuset på Rudshøgda. Vi blir kjent med personen og forfatteren Alf Prøysen. Våre formidlere tar oss med på en fortellerstund i Prøysenstua, hvor Alf Prøysen vokste opp. Her får man høre om hans barndom og oppvekst på husmannsplassen Prøysen. Fortellerstunden inneholder også sang eller stubblesing. Det blir servert en enkel lunsj på Prøysenhuset. Kl 13:00 Vi kjører videre til Helgøya (ca 30 min) Regionen rundt Mjøsa kjennetegnes av velstelte store gårder som ligger staslig til i et bølende kulturlandskap. Hvordan var livet på en av disse storgårdene? Når hadde de sin storhetstid? Hvor mange jobbet egentlig på en stor gård før i tiden? Vi drar til Hovelsrud Gård på Helgøya – midt i Mjøsa . Den gamle og vakre formalhagen på Hovelsrud gård fra 1840 blitt tilbakeført til sin gamle glans og for dette arbeidet har vertskapet mottatt Europa Nostre Award – EU’s pris for kulturarv. Bli med på en hagevandring på grusganger mellom bærhekker og frukttrær og nyt den fantastiske utsikten over Mjøsa. Mulighet for å handle gårdens smaker på flaske og glass, og gårdens egen økologiske kylling. Vi stopper også ved Kvarstad sjokoladefabrikk - mulighet for å handle sjokoladekonfekt.

Dag 4 Fredag 23. juni - Hjemreise
Etter noen dager med mange inntrykk og flotte opplevelser setter vi kursen vestover. Middag underveis Hjemme igjen i Haugesund ca kl 19.00 Bindende påmelding innen 18. mai 2023 til Solveig Nilsen melding tlf 99 22 90 09 Mail: solveig.nilsen@haugnett.no

Medlemspris i delt dobbeltrom kr 7.735,- pr.persTillegg for enkeltrom kr 980,-

Inkludert i prisen:
• Tur med moderne og komfortabel turbuss
• Nistepakke (avreise) og god kaffe på bussen
• 3 netter i delt dobbeltrom på Thon Hotel Partner Victoria Hamar
• 3 x frokost
• 3 x middag på hotellets restaurant og middag på hjemreise
• 3 x lunsj (den ene om bord Skibladner – Laks & Jordbær)
• Transport, inngangsbilletter og aktiviteter som beskrevet i programmet

Tillegg for drikke til måltidene