Tekst: Solveig Brekke Weltzien
Foto: Unsplash og Sykehuset Østfold

Rundt 40 pasienter har testet ut metoden til Stensvold. Han lanserte ideen om et blodprøveapparat som pasienten kunne bruke selv for noen år siden.

- I starten delte jeg ut apparater til noen pasienter for å teste ut om de fikk til å ta blodprøver selv og om de fikk gode nok verdier, forteller Stensvold til TV2.

Når man har en kreftsykdom som jeg har, betyr det mye å slippe å være på sykehus og føle at man lever et normalt liv.

Det fungerte veldig bra, og nå er metoden videreLege Andreas Stensvold har utviklet en ny metode som gjør hverdagen enklere for pasienter.utviklet med et nytt system der blodprøveresultatet kan gå rett fra pasientens mobil til sykehusets systemer. Analyseapparatet kan kobles rett på mobilen. Blodprøven kan settes inn i apparatet, som så legger inn resultatet på mobilen.

Normalt liv

Anne Grete Steinkjer har brystkreft og er en av pasientene som har testet ut metoden. Steinkjer tar blodprøvene sine selv og trenger derfor ikke møte på sykehuset for å ta prøvene.

– Når man har en kreftsykdom som jeg har, betyr det mye å slippe å være på sykehus og føle at man lever et normalt liv, forteller hun til TV2.

Les saken her