Forsker Guro Giskeødegård er kjempeglad for tildelingen fordi det nå betyr at forskningsprosjektet får kommet ordentlig i gang.
- Dette er fantastisk. Det betyr at vi nå kan ansette en person i Trondheim og komme i gang med prosjektet, sier hun til Adresseavisen. Hun er forsker ved institutt for sirkulansjon og bildediagnostikk ved NTNU og skal finne ut om trening under kreftbehandling kan gi brystkreftrammede færre senskader. 

Prosjektet ledes av Oslo universitetssykehus. Hittil har omtrent 600 pasienter deltatt og disse har sagt seg villige til å gjennomføre fire treningsøkter i uka. Målet er å finne ut om treningen kan hindre eller redusere senskader etter kreftbehadnling. Giskeødegård forteller til Adresseavisen at hun nå skal analysere tarmfloraen til disse i den hensikt å forstå effekten av behandlingen bedre. Det er ulikt hvordan pasienter responderer på behandlingen.
-Det vi håper og tror, er at vi bedre kan forutse hvem som får alvorlige seneffekter av behandlingen slik at vi kan gjøre noe med det, sier hun til avisa. 

Her kan du lese hele artikkelen. (Bak betalingsmur)