- Vi mener at det er fullt mulig å føle seg som hel, sunn og vakker selv med bare ett eller ingen bryst. I tillegg har man muligheter til særegen klesdesign. Derfor har vi startet kunst- og designprosjektet Monokini 2.0, som skal utvikle vakre, sexy og morsomme svømmedrakt for brystkreftopererte kvinner, forteller prosjektleder Elina Halttunen.

Halttunen fikk ideen til prosjektet og tok kontakt med Nutty Tarts, en finsk duo som er artistic directors for prosjektet. Det har blant annet resultert i en fotoutstilling som allerede er booket til flere museer neste år.

- Vi har rekruttert kjente designere for å lage svømmedraktene, og opererte kvinner kan være modeller. Vi skal ha verdenspremiere for fotoutstillingen vår i Oslo, i forbindelse med Oslo Fashion Week 2014, og søker derfor frivillige modeller til åpningsshowet. Vi søker modeller i alle aldre, former og fasonger, forteller Halttunen.

Alle modellene som deltar får personlig coaching fra to perfomancekunstnere før showet. Det skal også lages en liten dokumentar om prosjektet.

- Modellene som har vært med på prosjektet så langt har alle sagt at prosjektet har vært en trygg og morsom opplevelse, og at det hadde en positiv påvirkning på deres selvbilde, sier prosjektlederen.

Hvis du ønsker å være med som modell eller vil vite mer om prosjektet, kan du ta kontakt på e-post monokini2.0@gmail.com
For mer informasjonen kan du også besøke prosjektets nettside eller Facebook-side.