Under 45 år?

Brystkreftforeningen under 45 er for Brystkreftforeningens yngre medlemmer. Gjennom gruppen kan du komme i kontakt med andre unge som også er berørt av brystkreft.

Å være ung med brystkreft som en del av livet, kan gi andre utfordringer enn hos eldre berørt av brystkreft. Derfor kan det være godt å møte andre unge å dele erfaringer med.

Vi vet også at det er færre unge som rammes av brystkreft. Jevnaldrende som også har erfaring med brystkreft kan derfor var utfordrende å finne. Under 45 vil hjelpe deg å komme i kontakt med andre unge medlemmer i Brystkreftforeningen.

Du blir en del av Brystkreftforeningen under 45 dersom du tilhører denne aldersgruppen ved innmelding i Brystkreftforeningen.

Årlige treff

I slutten av september hvert år arrangerer Brystkreftforeningen under 45 en landssamling. Samlingene består av faglige foredrag, hyggelig samvær og erfaringsutveksling med likesinnede.

Den årlige landssamlingen er en unik anledning til å bli kjent med andre unge medlemmer i Brystkreftforeningen som alle er berørt av brystkreft.

Mange opplever landssamlingen som et sted hvor det er rom for alt fra tabulagte temaer til galgenhumor. Det er et sted hvor du møter forståelse og aksept, uten så mange spørsmål.

Det er stor variasjon i deltakernes bakgrunn. Noen har akkurat fått diagnosen, andre kan ha vært kreftfrie i flere år. Noen lever med metastatisk brystkreft, andre har genfeil som gir risiko brystkreft uten at de har hatt sykdommen.

I dette mangfoldet er alder og kunnskap om brystkreft fellesnevnerne.

Flere har uttalt at landssamlingen markerer en viktig vending; fra å ha følt seg alene som ung og brystkreftberørt, var det godt å møte andre som med tilsvarende erfaringer. Det å kunne gi, lytte, få og dele av det som er livet, er verdifullt.

Under 45s historie

Gruppen for Under 45 ble opprettet i 1994. Kelly Hunter, en ung kvinne som ble diagnostisert med brystkreft i en alder av 21 år, tok initiativ til å starte opp gruppen.

Hunter samarbeidet med Brystkreftforeningen og resultatet er en aktiv gruppe som fremdeles arrangerer en årlig landssamling.

På landssamlingen møtes rundt 50 av Brystkreftforeningens unge medlemmer. Samlingene består av faglige foredrag og sosialt fellesskap.

«Ingen andre unge får brystkreft, tenkte jeg. Derfor gjorde det godt å møte noen i samme situasjon, som forsto hva jeg snakket om. I Brystkreftforeningen under 40 fant jeg jevnaldrende å identifisere meg med. Det har vært med på å gi meg selvtillit og livsmot tilbake!»